Den lille forskel

Det er sjovt, som det er de små ting, der gør oplevelsen af at være landet i et nyt land.

På mange måder så ligner og føles US på nuværende tidspunkt både velkendt og fremmedartet. Det er velkendt pga sproget og genkendelse fra film, tv og lignede, men fremmeartet fordi det på samme tid er nyt.

Men det er virkelig de små ting, som giver oplevelsen af noget helt andet: (her følger en bunke hverdagsobservationer, som jeg undres over)

 • Vaskepulver differentierer sig her på beholderstørrelsen og duft – i modsætning til dk hvor du kan få pulver til hvid vask, uld etc.
  Gad vide om der faktisk er forskel på pulveret i dk, eller om det bare er en markedsføringstaktik?

 

 • Opvaskemaskiner bruger ikke salt. Der er ikke noget sted at fylde på. Du kan godt købe afspænding til maskinen, men salt, det findes ikke. (Det har Google sikkert en forklaring på, når jeg får tid til at slå det op)

 

 • De fleste former for retailkæder har deres eget bonus/kunde program, hvor man ved at signe op og/eller købe et kundekort opnår rabatter og tilbud i butikkerne. Forskellen fra dk er at her er det nærmest nødvendigt at have kortene, fordi priserne uden kortet er 10-20% højere. Det virker ihvertfald dumt ikke at have til de butikker, vi kommer i mere end én gang.

 

 • Der er mange servicejobs, som på en dansker, der er vant til høj grad af selvbetjening, virker som at overgøre det. Fx på hotelresturanten, hvor ham der tager mod folk i døren, ikke er den samme som ham, der tager bestilling på dine cooked-to-order æg. En tredje fyr rydder af og en fjerde fylder op i buffeten.
  Et andet eksempel er den service-branche, som formidler kontakt & kontrakt mellem lejer og udlejer. Både lejeren og udlejeren har egen serviceperson/ejendomsmæglertype.

 

 • Det viser sig, at være tidskrævende at finde ud af hvilke butikker, man køber forskellige ting i, når man sådan skal bo i et nyt land.
  Bevares, jeg kan købe en tøjbøjle i de fleste stormagasiner, men hvis jeg nu ikke mener, at en plastikbøjle ikke skal koste 50 kr stykket, hvor går man så hen? Internettet sagde ‘Target’ (a la Bilka) men faktisk viste det sig at ‘Dollar tree’ (a la Tiger) havde 6 bøjler til 7 kr. Men så gik der også lige en aften med det …

 

 • Kalenderlys er åbenbart ikke en amerikansk tradition. Det glimrer ved sit fravær i alle butikker og ved anskaffelse på internettet kom det med en decideret vejledning i hvordan det skulle bruges.

   

Glædelig første december!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *